2011. július 28., csütörtök

Verdes Tamás: A per tárgya - Jelenlegi ára: 2 300 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A per tárgyaA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
A cselekvőképesség korlátozására és a gondnokság alá helyezésre épülő intézményesült mechanizmusok kaotikusnak tetsző mozgásformái fölött szigorú törvények uralkodnak. E törvényeknek nincs közük az emberi jogokhoz. () Intézmények és habitusok összecementeződésének végeredménye nem lesz - mert nem is lehet - más, mint az elnyomás kifejlett rendszere. A szociális jogok kiüresedését a civil és politikai jogok korlátozása teszi láthatatlanná - vallja a könyv két fiatal szerzője, akik közel három éves kutatás eredményeit teszik most közzé e vékony kötetben. A szakértő-páros az akkor még előkészítés alatt lévő, azóta már elfogadott új polgári törvénykönyv vitája (ez a törvény tartalmazza ugyanis többek között a gondokság alá helyezési eljárás szabályait is) kapcsán indultak vizsgálódásuk útján, ám egyre inkább a kérdés szociális ellátó rendszer felőli és emberi jogi megközelítése lett a meghatározó. Véleményük szerint ugyanis a rendszerváltás óta fennálló gyakorlat nem állta meg a helyét: A társadalmi integrálódás, az autonómiára nevelés, az inkluzív és normalizált életfeltételek megteremtésének hívószavai között a kirekesztés napi rutinjai és premodern formái élnek. A kötet első részében a szerzők az alapvető kérdésekkel, megközelítésekkel, hipotézisekkel foglalkoznak, s ezt követi a gondnokoltak kirekesztésének mozgásformáit tárgyaló fejezet. A kirekesztődés legitimációs alapjai, és a lehetséges alternatívák ismertetésével folytatódik. A részletes irodalomjegyzékkel záruló kötetet elsősorban a szakkönyvtárak számára ajánljuk beszerzésre. ISBN: 978-963-284-078-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 300 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 23:38
. Verdes Tamás: A per tárgya - Jelenlegi ára: 2 300 Ft

Fontos