2011. július 29., péntek

Vadász I.: A Pécsi Székesegyház freskói és k - Jelenlegi ára: 3 935 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Pécsi Székesegyház freskói és kincseiA könyv listaára: 4800 Ft. Leírás:
1968-ban fejezték be a Pécsi Székesegyház freskóinak restaurálását. Jelen kötet fotográfusa, Vadász István régóta szoros kapcsolatot ápol a Székesegyházzal, hiszen 1951-től 1968-ig a püspöki asszisztencia tagja volt. 1962 és 1973 között számos felvételt készített a felújított templomról ezeket tartalmazza jelen kiadvány. A kötetben találhatunk néhány fotót a Székesegyház külső kialakításáról, s a freskók előtt elolvashatjuk az azok többségét készítő Karl Andreä (1823-1904) életrajzát is. Ezután megtekinthetjük a főhajó ószövetségi és a szentély újszövetségi jeleneteit, a pillérek fölötti ívben ábrázolt pápai emblémaképeket, a mennyezet csúcsára állított, négyzet alakú kazettáiban Keresztelő Szent János és a tizenkét apostol életének jeleneteit, mellettük szentek ábrázolásait, a nyugati hajóban pedig a Székesegyház védőszentjeinek: Szent Péternek és Szent Pálnak a freskóit, a Corpus Christi- és a Szent Mór-kápolnák freskóit (mindkettő Székely Bertalan munkája), ám megtalálgatjuk a magyarság jelképeit, így Szent István királyt, a Szent Koronát és piros-fehér-zöld díszítőmotívumokat is. Megnézhetjük az impozáns főoltárt, a Pécsi Missalét (misekönyvet), s a kincstár remekei között az ún. Hainburgi Bibliát, különböző püspökök ruháit és kegytárgyait és a Mátyás király korabeli gótikus kelyhet is. A székesegyház építését röviden áttekintő bevezetőt, valamint a fotók között található rövid írásokat Czenki Zsuzsanna írta. A kötetet zenei CD egészíti ki, mely tartalmazza Novotny Ferenc: Te Deum, Lickl György: Requiem, Karl Ditters von Dittersdorf: D-dúr hangverseny, valamint Depisch Bálint: Két ária című műveit, a Savaria Barokk Zenekar előadásában, Németh Pál vezényletével. ISBN: 978-963-080-310-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 935 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 04:56
. Vadász I.: A Pécsi Székesegyház freskói és k - Jelenlegi ára: 3 935 Ft

Fontos